Wednesday, February 13, 2008

Uppdrag svart arbetskraft som alla skiter i

Såg tragiska inslag på Uppdrag Granskning ikväll. Gillar personligen inte Janne Josefsson för fem öre, men helt klart är det en fördel att vara som ett sjukt irriterande utslag när man ska granska saker och ting. Han ger sig inte.

Det är beklämmande och smått underhållande att se Hotell- och restaurangfackets ordförande försöka harkla fram ett försvar till hur man kan lägga ner månader på en blockad på en salladsbar som trots allt ger sina anställda bra löner, samtidigt som städfirmor med kollektivavtal anlitade av hamburgerkedjor inte kollas. Då finns det helt enkelt inte resurser att undersöka det faktum att stackars invandrare arbetar för pisslön. Bara för att de arbetar nattetid. Och just det, där är ju arbetsgivarna med i facket. Att de sedan är slugna rövare som använder svart arbetskraft spelar ingen roll.

Ella Niias (ordförandens) förslag till arbetstagarna var att gå med i facket. Då ordnar sig allt. Ja, vi får väl hoppas att de engelsktalande afrikanarna hade rast från sina 12-timmarsdagar på jobbet precis under TV-programmet så att de hörde tipset (på svenska) och gör som Ella säger. Säkerligen vill de processa mot den enda som ger dem försörjning. En crapig försörjning men ändå. Man hugger ogärna av den hand som föder en, även om den är jävligt skitig.

Otäckt hur många slavdrivare och omänskliga idioter det finns i vårt land.

No comments: