Monday, February 19, 2007

Krävs mer än så för att vara rik

http://www.svd.se/dynamiskt/ledare/did_14631883.asp

Det är inte "överklassen" som ser ner på arbetarklassen utan tvärtom. Det är fult att tjäna pengar. Galet! De som valt att göra karriär och dessutom lyckats med det förtjänar sina pengar och borde få cred för vad de åstadkommit, inte få höra att de är dryga och bortskämda och tvingas skatta hur mkt som helst.

Men framförallt, man är knappast rik eller en av överklassen om man tjänar 40 000 i månaden. Skillnaden e rätt så marginell.

Skatter suger. Folk borde lära sig att ta ansvar för sina EGNA liv istället för att förväntas bli barnpassade av staten. Som att man förtjänar att få A-kassa. Varför? När andra sliter för samma lön och dessutom skattar för det. Höra talas om att göra nytta för samhället och vara stolt över det? "Nej jag stämplar, e så skönt, vet inte vad jag vill göra i framtiden". *fnys*

De s.k. bratsen får höra en massa glåpord. Sanningen är den att de oftast är grymt företagssamma och driftiga. Skillnaden är såklart att de har helt andra grundförutsättningar, men livet kommer aldrig bli rättvist. Learn to live with that folks!

Jag ska själv bestämma över min framtid. Helst göra karriär och tjäna GRYMT med pengar, men om jag inte gör det så är det antagligen för att jag prioriterat min familj. Och det är inte fy skam! Viktigast: JAG bestämmer själv.

Och det ska Freddan se till att alla människor får göra. Eller tvingas göra. Bara han tuffar till sig lite och vågar vara den moderat han är. Alliansen for life, you go! ;)

No comments: