Thursday, April 10, 2008

Fiasko

Var det något som INTE var uruselt med kvällens So You Think...? Är det inte bättre nästa gång skiter jag i programmet och väljer Lyxfällan.

Filmningen är kass. 66,6666666667 % av tiden när juryn talar sitter jag som ett frågetecken eftersom vi svenskar INTE FÖRSTÅR NORSKA MEN FRAMFÖRALLT INTE DANSKA. Nivån på dansarna är alldeles för låg. Om koreograferna hade varit bättre hade det kunnat funka, men till och med danserna suger. Så otrolig skillnad på underhållningsnivån jämfört med i USA. Det funkar inte att göra en dans med en massa steg, steg och sted bredvid varandra i ett sådant här program, det måste HÄNDA saker. Coola saker. Vi vill imponeras. Och musiken. En gammal Justin Timberlake-låt? Ehh..nä. Och till sist: Varför TRE programledare? Varför måste det alltid vara så rättvist? Lika dumt som att promt måsta ta åtta dansare från varje land när Sverige uppenbarligen hade mer att erbjuda än exempelvis Danmark.

Nej vet ni vad. Jag väntar nog tills nästa säsong kommer från USA.

(Edit: Det slår mig. Det är så typiskt Sverige. Vi tror vi är bäst på allt. Vår dans ska ha djup. Vara kvalitativ. Finkultur. Men vi i publiken skiter i sånt, vi vill ha underhållning. Det kan amerikanarna minsann.)


No comments: