Monday, September 8, 2008

Perfekt helg - lördag

Så. Gårdagen blev ju en helt jäkla underbar dag. Dagar då man inte planerat något utan bara go with the flow brukar ha god potential att sluta perfekt.

Dagen startade dock med en sorglig känsla av tomhet. Familjemedlemmarna splittrade på alla möjliga olika håll och en molnig himmel. Jag, Sara och Gino bestämde oss ändå, efter vår dagliga träning (jag simmade), att ta bilen mot stranden. Sagt och gjort, off we went. Gino har en cab och vi älskar att åka med vinden i håret! Och grym musik i stereon...

Kändes rätt kallt ute så vi bestämde oss för att skippa stranden och istället låta dagen arta sig såhär:
  1. Besök på The Playboy Mansion! Shit...husen (=slotten) är så lyxiga och överdådiga i Beverly Hills. Vi förstod rätt snabbt vilken tomt som var Hefners - en enormt hög mur av buskar, flera ingångar, stora grindar med en talande sten. SOM vi hade velat komma in i det sagoriket...
  2. Vidare till Rodeo Drive där vi satt ute och åt på ett italienskt ställe. Gick i lite affärer och njöt av den vackra, europeiska på sina ställen, omgivningen. Vi hittade en grym plats att sola på: Längst uppe på parkeringshustaket på kanten. (Living on the edge - remember?) Varmt, skönt och perfekt med utsikt över staden! Tur vi hade svalkande vatten att kasta på varandra... :) När vi körde ut ur parkeringshuset mötte vi två polisbilar, oups! Man fick nog inte ligga så nära kanten där uppe...Grabbar! En enligt Gino NY Lamborghini. Gott om schyssta bilar här.
  3. Så var det dags för den plats jag hört så mycket om: Mulholland Drive. Vi mötte Jack och hans australiensiska vän Tieae (som för övrigt är så rolig och heltokig! Hon lärde mig och Sara coola australiensiska mooves och ord) och njöt av den fantastiska utsikten över Los Angeles.
  4. Nästa stopp: Hamburgare för Gino och glass för mig och Sara. Har hittat en favorit på McDonalds för 1 dollar, ca 6 kronor. Tack låga dollarkurs.
  5. Mitt och Saras mål för dagen var att inte komma hem förrän sent på natten. Gino kämpade emot flertalet gånger och ville hem en snabbis men vi vann :) (Att stanna borta över natten och bo på hotell lyckades vi inte med dock.) Vi satte oss i caben igen och åkte hela vägen till OC - Orange County, till ett stort outdoormall vid namn Spectrum. Superfint där!
  6. När även Jack och Tieae joinat oss åt vi på världens bästa Cheesecake Factory. Det finns så många BRA restauranger här! Underbart god soppa, bröd och självklart flera sorters cheesecake slank ner.
  7. Sista anhalten för kvällen: En stor spelarkad. Weehoo! Ojojoj...vi kastade boll, hoppade hopprep, lekte piloter, körde snöskoter och en massa mer. Dit ska vi definitivt igen.
  8. Resan hem var så härlig. Gino spelade massor av gamla lugna favoriter och jag njöt av att bara få sitta helt avslappnad i passagerarsätet och beundra denna fantastiska stad. Var rätt så trött vid halv två när vi kom hem...
Ni kanske förstår att bara en termin här känns alldeles för kort?

4 comments:

Anonymous said...

Ååååååå tack tack tack tack tack snällaste sötaste du för en alldeles alldeles underbar dag!

När jag läser om det och ser bilderna förstår jag att vi ÄR i paradiset. Vilken grej, tänk om vi stannat i trygga tråkiga Sverige och aldrig fått chansen att uppleva detta. Usch!

Stor kram på MIN bästa Dancesoulie från lilla apisen!!!

Anonymous said...

fantastiskt härligt och alldeles...alldeles..underbart :) Så ser er tillvaro ut!
Synd ni missade Hef i hans pyjamas, hade nog varit en härlig syn annars, haha.
Men ja, den som ändå kunde säga upp sig eller ta tjänstledigt och få vara med erat härliga liv :)

Själv har vuxen-varning slagit till som en stämpel i pannan - vi har lagt bud på huset *gulp*. Så vi får se..
MEN just nu har vi börjat med nedräkning USA och party:) 12dagar kvar (till NY iaf) och 17 dagar kvar till vi joinar er - LA baby! :)

Fan, långt kommentar-inlägg igen..
Sorry/ Kramar från Long-talk Märy

Anonymous said...

Haha, glömde kommentera din härliga bild där du gör vattenpumpen/vattenspridaren :) Diggar att du även tagit på dig bad-brillor...haha...

Josefin said...

Javisst Märy, badglasögon bör finnas i var mans väska! Man vet aldrig när man behöver dem =)

Åh va spännande med huset! Jag håller mina tummar HÅRT för att ni får det! Vill ju hänga där i sommar ;)

Puss babe