Sunday, December 9, 2007

Gasquen igår!

Självklart körde jag och Elin vår obligatoriska fotosession på the ladies room. Haha. Varje gång. Igår till och med två sessions.
Var på lussegasque på Gotlands Nation. Ca 60 gäster, inte så många alltså, men mysigt! Mycket roligt när vi skulle sjunga snapsvisor på gotländska, jag och Elin satt som frågetecken. Haha.

Titta så fina pepparkakshjärtan vi fick! Du och jag vännen, bästisar för alltid! :) Pepparkakorna hamnade i magen kort tid efter fotograferingen. Mumsiga.

Efter julmaten dukades julgodiset fram. Vi spottade en massa sirapsflaskor och utbrast av glädje: Glass med sirap! Så var inte riktigt fallet. Det var tydligen tomtegröt (ja risgrynsgröt för er julokunniga) med sirap. Que? Gotländsk specialitet, självklart ska man pröva det tänkte jag. Men så var det inte heller. Det var tydligen allmänt vedertaget att gröt äts med sirap. Smakade helt okej, det slutade dock med att jag sörplade i mig sirapen och lämnade tomtegröten därhän. Julgodiset var för övrigt mycket gott :)

Jaha. Då var det dags för bimbolooken. Alltid. Jag ser mest ut som att jag fått en lussebulle inklistrad i kinden.

Efter maten, sång, och tal var våra magar påtagligt gravidfulla med cider/öl. DANS nästa. En salig blandning av musik. Roligast var tåget som jag och Elin startade som utmynnade i ringdans runt julgranen. Haha. Vi lyckades även fastna med en italienare som vi (eller ja jag i alla fall) pratade knagglig svengelska med. Alltid lika bekymmersamt att försöka förklara personalvetare på engelska. Annars stod vi mest och fånlog mot italienaren, hårt kämpandes med att försöka se ut som att vi faktiskt hört vad han sagt. (Vilket vi sällan gjorde.)
Tack för en rolig kväll stumpan! Lika mysigt som vanligt att sova skavfötters :) Och så ser du till att masa dig till vår Nobelmiddag imorgon.

2 comments:

Chris said...

åh va mysigt det se rut och va fina ni var! ditt hår är såååå långt jag blir avis!! =) Klipp dig icke!! Bloggar Elin? Annars är hon vårt nästa offer efter Sara!! :-P

Anonymous said...

HOLA!!! Nu har gästerna gått, har haft mycket trevligt =)

Hörru...det vara en UTMÄRKT idé med möte innan mina klasser ;) men du...kommer elin&karin, måste veta hur många som ska ha mat? Blir vi tre eller fem? (Blir det singstar oxå?)Har skrivit en inköpslista, kommer du på nåt mer?

Förrätt-formfranska, avokado, gräddfil, rödlök, citron

Huvudrätt-kyckling, potatis, yogurt, sallad, tomat, gurka

Efterrätt- glass, maränger, grädde, chokladsås

DRICKA

Hoppas du inte sover än min vän, tänkte handla på lunchen imorrn!

Pusspuss hör av diiig