Thursday, September 20, 2007

Jobbar inte du för pengarna?

Den nya budgeten är här. Experterna, och framförallt vänsterfalangen, har kommit till den svårdragna slutsatsen: Vinnarna är de med jobb, förlorarna är de arbetslösa och sjukskrivna.

Klockren analys. Där satt den. Ehh...jaha?

Ska det vara något att bli upprörd över? Eller något att skämmas för? Är det fel att ha en budget som fördelar medlen på det viset?

Är det inte självklart att arbetarna ska vara vinnarna medan de arbetsLÖSA är förlorarna? Ska man inte vinna på att jobba en tredjedel av sitt liv istället för att softa en tredjedel av sitt liv?

"Men hallå, arbetslösa SOFTAR inte". Kanske inte, vad vet jag, men inte JOBBAR de då i alla fall.

Så länge alla i vårt samhälle befinner sig på en acceptabel levnadsnivå är det väl SJÄLVKLART att det ska löna sig mer att arbeta än att INTE arbeta. Jag betvivlar inte att många (definitivt inte alla) arbetslösa som inte har jobb idag vill arbeta, men vilken tur då att den här regeringen faktiskt aktivt arbetar för att öka jobben.

Det är orättvist att vissa har arbete och att vissa inte har det. Och det är fett med orättvist att vissa blir sjuka medan andra håller sig friska. Men, fortfarande kvarstår faktum, att arbetar man förtjänar man pengar, arbetar man inte förtjänar man mindre pengar.

No comments: