Wednesday, May 28, 2008

Morgonidioter

Stockholms Lokaltrafik bjuder ofta på små överraskningar. Framförallt bussarna. Imorse fick vi bussresenärer möta två IDIOTER:

Ärkepucko nr 1: Busschauffören som helt sonika stannar på busshållsplatsen i flera minuter eftersom en kille inte betalat sin resa än. Han säger ingenting, kastar inte ut killen, utan sitter helt demonstrativt som ett jävla arsel och väntar. (Jag har träffat på honom förr och han är en översittare av sällan skådat slag.)

Ärkepucko nr 2: Killen som inte betalat och som bara sätter sig ner i sätet. Fattar efter ett tag att det är honom chaffisen väntar på. Är det MIG du väntar på? Börjar pilla på mobilen för att få iväg ett betalsms, men det tar tiiiiiiid.

Amen va faaaaaan. Vi andra sitter frusterat och spyr galla för oss själva. Till slut tar en redig kille ton och frågar ropandes om inte vi kan åka eftersom det är morgon och vi alla ska till jobbet. Busschauffören svarar något spydigt och killen som ska betala SITTER LUGNT KVAR OCH PILLAR PÅ SIN MOBIL. Inte en tanke på att det är på honom alla väntar, och att det enda rätta från hans sida hade varit att lämna bussen bums.

Fanskap. Om jag bara var lite modigare så jag hade vågat skälla ut dem. Om.

No comments: