Wednesday, August 27, 2008

Första skoldagen på Santa Monica College!

Min dag har varit CRAP! Helvete...

Hahahahahahahahahahaha...som om :)

Min första skoldag var självklart toppen! Här finns inga dåliga ting förstår ni. Kändes lite underligt däremot att kliva upp 05.45 imorse. Weird men jäääääkligt nice att få vakna upp till ännu en dag i LA ;)

Jag och Sara verkar ha lyckats med vår ambition att bara gå i skolan två dagar i veckan. Jag fick ta de två teoriklasser som jag inte kommit in på innan, så nu är det bara en dansklass kvar som vi väntar på.

Hade först speech, en klass som de flesta i la familia har tagit och rekommenderat. Det är inte tala-inför-klassen-speech utan egentligen en kurs om kommunikationen mellan oss human beings. Kommer tydligen mest vara diskussioner på lektionerna, och det låter ju hyvens, bara jag får hålla käft. Läraren verkar underhållande. Han snackar om män som sex-sport-mat-och-ingenting-mer-konsumerande, jag hoppas han bara vill provocera. Å andra sidan, amerikaner har ju en tendens att vara lite enkelspåriga.

Därefter kom den BÄSTA klassen, psykologi! Har alltid velat läsa det hemma i Sverige och nu får jag äntligen. Läraren är precis som jag vill att de ska vara: Krävande, tydlig men trevlig. Respekt! Jag fick så mycket inspiration när jag lyssnade på honom. När jag satt där och tittade ut på det vackra skolområdet med palmer och en massa studenter (som i collegefilmer :)) fick jag ett sådant lyckorus! Och undrade samtidigt VARFÖR jag inte kom hit tidigare...

Käkade klassisk collegelunch (återigen - filmerna!) ute med tjejerna, god sallad från cafeterians fräscha buffé. Sedan var det dags för modern dans. Oh lord. Läraren hade nog som strategi att skrämma iväg alla muppar som inte pallar lite disciplin. Hon dömde ut en massa balettdräkter, tvingade oss göra om och om och om och om igen om vi gjorde fel, och var allmänt hård. Men jädrans bra. Där blir det till att fokusera, annars blir man manglad. Det är dresscode på dansklasserna: Svarta tights och svart balettdräkt + hårknut. Jag kände mig som en mask. (Mats, haha.)

Sista klassen vi tog, och som vi hoppas få crasha, var jazz. Liten sal och massor av dansare på mycket olika nivåer. Inte det ultimata men det passar vårt perfekta schema =) Och jazz är ju alltid jazz. Hahaha, sådana original det finns alltså...Waz up giiiirrrrl?

Ikväll har vi haft lattjolajbans här hemma, haha. BigBrother-livet är fullkomligt strålande! Aldrig ensam, alltid skoj. Har varit på 24/7-öppna Ralphs och inhandlat en massa bars, glass och Pepsi Max - allt jag behöver.

4 comments:

Anonymous said...

weehoo! Vad härligt det låter och speciellt när allt är lite Lattjolajbans...haha :)
Kan faktiskt se dig framför mig sitta i skolbänken som en av the Cheerleaders in college!

Får man komma och besöka er på skolan förresten? Skulle vara roligt att se.

Jag är hemma och är sjuk och less för att jag aldrig kan komma igång med träningen med denna hals. Det blir nog två feta vita valar som kommer och besöker er om en månad :(

När skulle ni åka till Miami? Vi håller på och ska spana på Las Vegas och tänkte boka lite ikväll om det går..synd att dollarn fortsätter gå uppåt..men men Cant wait to come visit you guys! :)

Anonymous said...

förresten - spana och kolla gärna runt med classmates och folk om tips på en bra frisersalong ifall man kanske ska slå på stort och klippa sig over-there... Och vad tipsen är ang. tandblekningen.

Fortsätt njut och take a chill pill!
Kalle är orolig hur det ska gå med min svengelska over-ther, ifall jag kommer att skämma ut mig...haha We will see...we will see...

Nu ska jag gå och vila igen!

PUSS O KRAM från ett grått och regnigt Sundsvall

Anonymous said...

låter ju som det ska vara det där jossan!!
och jag undrar också - VARFÖR har du inte åkt tidigare? hehehe

Nordea.se har legat nere.. ungefär som jag gör när jag jobbar nu för tiden...sjukt omotiverad, fortf inte ett ljud och jag söker nytt nu.

puss!!!

Anonymous said...

Pretty good post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed reading your blog posts