Saturday, June 9, 2007

Halvdan insats & Kossaluktande mjölk

Mamma ville bjuda oss på en öl/cider ute igår kväll. För det fina vädret. Och för att göra en insats att som vuxen närvara på stan bland stökiga ungdomar.

Vi möttes. Solen försvann. "Jaja, kom nu så vi får det här gjort". tyckte mamma. Härlig inställning till det här med mysiga sitta-på-uteservering-med-trevligt-sällskap-kvällar.

Vi anlände runt halv åtta. Strax före nio var drickan uppdrucken och mamma tyckte hennes insats var genomförd. Att vara vuxen på stan en fyllekväll är trevligt så länge inga ungdomar på stan finns. När de vinglande och rökande börjande ränna omkring är det inte roligt längre. "Nej nu vill jag hem". HAHAHAHAHA.

Hon är rolig. En gång fick hon komjölk av en snäll gammal tant. Tanten ger ofta mat till mamma. (En annan gång fick en burk med kokad gröt.) Allt brukar åka raka vägen in i toalettens underbara land. Komjölken hivades in i kylen, med rynkad näsa. Först nån dag efter lyckades hon ta mod till sig och hällde ut mjölken. Vad mamma inte väntat sig var att det flera dagar efter luktade kossa i hela köket. (Sjukskrivingen var nära.) HAHAHAHAHA.

NU: Promenad med underbara mamman.

No comments: