Thursday, February 26, 2009

Vickan - Jag kan ge er alla mina besparingar!

"Jag e inte bitter..." Frasen som härmas ideligen med humoristisk underton. Men nog F A N är det jävligt (felåt) många som är bittra. Senaste föremålet för den svenska bitterheten:
Daniel & Viktorias förlovning. Skattebetalarnas pengar och blablablablabla. Så det är okej att ta ut många, många pengar i bidrag för att DU är en lat jäkel, men inte att bekosta ETT bröllop? Blir så sjukt less på det här fattiga/rika-snacket. Har du någonsin tänkt över det faktum att det finns en anledning till att vissa människor har pengar? Just det. Man får det man förtjänar.

Om jag var barnslig, vilket jag är, skulle jag säga att röda = bittra. Eller okunniga. Eller bara lata. (Hata mig ni, gör det.) Freddan är min idol i alla fall.

Och jag tycker det är underbart att Sverige är en monarki vars kronprinsessa ska gifta sig. När jag stod på löpbandet och på TV:n såg Daniel sitta samlad med familjen, antagligen otroligt spänd, fick jag ett stort leende på läpparna. Kärlek! Det betalar jag gärna för. Ibland kan kärlek ge mer lycka än mat på bordet, även för den hemlösa. Ha! Precis så är det. Kanske skattepengarna i större utsträckning borde gå till kulturella och underhållande aktiviteter, det är där glädjen finns.

Jiddrish I am.

Lek med Per i måndags, jäkla massa skola i tisdags, jobb och aerobicspass (fantastiska deltagare) igår och skola idag. Jippijejjejj. Jag är fortfarande aldrig hemma vilket tär lite på välmåendet. Men så har jag ju turen att ha tillgång till någon annans säng istället.

Ta hand om dig. Och sov. Man blir galen annars. Jag vet.

1 comment:

Anonymous said...

Jag har följt din blogg jättelänge och tyckt om att läsa den men i detta inlägg blev jag bara stum... Tror du att alla som har bidrag VILL ha det?? har varit arbetslös ett tag och det var inget jag själv ville kan jag säga! har mått jättedåligt över det samtidigt som jag sökt massor av jobb! Inget resultat. Nu har jag börjat plugga och jag vet inte ens om jag verkligen är säker på om detta är rätt, men allt för att slippa gå utan jobb! Man får det man förtjänar??! så jag har förtjänat detta helvete? Hur kan du dra alla över en kam?!