Sunday, November 22, 2009

Förlika dig med tanken

Jag och mina vänner lever som bekant strikt efter mottot It´s all about the inställning. Summa summarum - Vill man så går det.

Med det sagt kan jag konstatera att det inte alltid är så enkelt att kontrollera sin vilja. Eller att ha rätt inställning. Det är inte alltid lätt som en plätt att vara positiv eller att agera som man borde. Vissa perioder i livet känns det som att alla försök till optimism motarbetas av en (jävlig) osalig ande. Perioder då majoriteten av ens energi går åt till att peppa sig själv och att försöka lyfta sig själv från botten.

Det finns diverse teorier där kontentan är att allt går i vågor. Det går upp och det går ner, upp och ner, upp och ner, vare sig vi snackar samhällskonjunkturer eller personlig lycka. Ungefär samma tankegångar som att lycka baseras på förväntningar. Ju mindre du förväntar dig desto enklare blir du lycklig och motsatsen. Ju lyckligare du är desto högre förväntningar får du, och det blir allt svårare att överträffa förväntningarna. Det är därför vår upplevelse av lycka sällan följer en rak uppåtgående kurva utan snarare går i, just det, vågor.

Så. Sluta hetsa. Sluta ställa krav på att alltid prestera överallt och att vara Moder Theresa. Ibland kanske vi måste inse att Just nu, just nu är det här vad jag klarar av. Just nu så nöjer jag mig med att träna två gånger i veckan, att inte se ut som jag vill (nej, jag gillar inte min kropp nu), att göra hälften av mina tentor, att bara ha halvdan kontakt med mina nära. Att må bara "okej" istället för att vara happyhappy hela tiden. Alternativet kanske är att jag ligger i sängen som en zombie och får nada utfört. Om ett halvår kanske förutsättningarna för att ligga på den övre delen av kurvan kanske är bättre.

Jag tycker vi förlikar oss med tanken på att ibland är OKEJ good enough.

Ehh...what is this? tänker ni nu. Har Josefin fått hybris och börjat leka Blondinbella med sina "Få bättre självkänsla"-tips och "Det är okej att gå upp 8 kg på ett år"?

KORREKT UPPFATTAT! Jag vill också bli rik och åka på SPA i Sunne stup i kvarten. Nu jävlar.

4 comments:

Frida said...

Nu skrev du ett sånt där inlägg igen som bara gick rakt in liksom. Mitt prick. Du vet ju att jag borde tagga ner mina förväntningar på mig själv.. och vet du, jag tror jag håller på lyckas! :) Typ.
Men Blondinbella. Nej Tack. Den lilla biten låtsas jag om att du aldrig skrev :)

Josie1 said...

BRA DÄR! Det är viktigt att försöka uppskatta det man har och inte sträva efter mer hela tiden. Var nöjd med det du klarar av istället för att ha ångest över det du lägger åt sidan. Var nöjd med din kropp för du är het het het! Jag lovar att hojta till när det behövs ;)

Löve u honey. It's all about the inställning handlar ju inte om att göra allt bättre, det handlar väl om att acceptera också ??!!!

Josefin said...

Ni är så kloka mina hotty babes.

Frida: You go girl! Softa lite till, du kommer ändå göra fetingkarriär i Amerikat. Du är cool och grym.

(BB, hallå. Hon får ju åka på SPA, jag vill också.)

Josie 1: Klart det handlar om att acceptera! Har jag inte tänkt på. Tack. Men du ser väl att mitt ass inte är lika tight som förr, varför har du inte sagt något I wonder??? ;)

Anonymous said...

vad jag letade efter, tack